INFORMATIE

Via deze website vindt u het aanbod van huurwoningen in de gemeenten Purmerend, Waterland (Monnickendam, Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Purmer, Uitdam, Watergang, Zuiderwoude), Edam-Volendam, Beemster, Zeevang, Oostzaan. Het betreft vooral sociale huurwoningen, maar ook vrije sector huurwoningen van de woningcorporaties.

Voor de woonruimtebemiddeling in Waterland werken de woningcorporaties Intermaris en Wooncompagnie samen onder de naam Woonmatch Waterland. Deze deelnemers bieden op deze website hun beschikbare woningen in de regio Waterland te huur aan.

Zoek naar een woning

Reageren op woningen

U kunt reageren op alle huurwoningen in de regio die passend zijn bij uw inkomen, leeftijd en gezinssamenstelling. Bij de ‘veel gestelde vragen’ (zie icoontje rechtsboven met vraagteken), kunt u zien welke woningen passend zijn voor u. Voor een schematisch overzicht klikt u hier. Elke dag worden er woningen geadverteerd. Deze staan 7 dagen op de website. Als u 1 keer per week kijkt, mist u niets.

Reageren niet nodig om ingeschreven te blijven staan

Het is niet nodig om te reageren op woningen om ingeschreven te blijven staan. U bouwt per jaar 1 wachtpunt op als u staat ingeschreven. Wilt u extra punten opbouwen? Dat kan door iedere maand op minstens 4 woningen te reageren. U bouwt dan 1 zoekpunt op. U kunt punten ook kwijt raken. Kijk hier voor meer informatie.

img-informatie
img-informatie

Tip Service

U kunt kiezen om Tipberichten te ontvangen. U ontvangt dan maximaal 2 keer per week een e-mail met de geadverteerde woningen die overeenkomen met uw woonwensen en passend zijn bij uw inkomen en gezinssamenstelling. Als er géén woningen zijn geadverteerd die passend zijn bij uw woonwensen en uw profiel, ontvangt u géén Tip Mij bericht.

Heeft u een vraag over een geadverteerde woning of woningaanbieding?

Als u een woningaanbieding of een uitnodiging voor een bezichtiging heeft ontvangen, bel dan het telefoonnummer dat in de email staat. U stelt dan direct uw vraag aan het team van de verhuurder die u een woningaanbieding heeft gedaan.

Heeft u een vraag over een geadverteerde woning, neem dan contact op met de verhuurder die eigenaar is van de woning. Deze wordt in de advertentie vermeld. De contactgegevens vindt u op de pagina ‘Contact'.

img-informatie
img-informatie

Veel gestelde vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen vindt u hier op de pagina ‘Veel gestelde vragen'. Als het antwoord op uw vraag er niet bij staat, dan kunt u contact opnemen met het centrale informatienummer 088-17 18 190. Dit nummer is voor alle algemene vragen van woningzoekenden.